Resurse Crestine - Studentii Bibliei, Lectii Biblice, Filme Crestine, cantece, poezii, eseuri, predici, schite predici, biblia, acorduri chitara, maxime crestine, midi, download mp3, devotionale, felicitari, muzica crestina, mp3 crestine, predici audio, cantari crestine, predici video, marturii video, partituri orchestra, partituri cor barbatesc, partituri cor mixt, studii biblice, emisiuni radio, negative, conferite, scenete, powerpoint, schite, eseuri, maxime, devotionale, stiri - Resurse creștine

Astazi este data de
 • Intrebari recente pentru discutie
 • Intrebari de la adunari trecute
 • Adunarea în Limba Româna pe internet

  Dragi fraţi şi surori,
  Ne
  bucurăm mult că în aceste timpuri dificile prin care trecem, Domnul ne dă ocazia să ne adunăm împreună prin intermediul internetului pentru a ne împărtăşi împreună din Cuvântul Lui, şi a studia împreună Scripturile asemenea fraţilor din Bereea - Fapte 17:11.

  Pentru a participa la adunare, va rugăm să intraţi pe linkul de mai jos:  (FOLOSIŢI INTERNET EXPLORER, nu CHROME sau FIREFOX)
  http://adevarprezent.adobeconnect.com/adunare

  Dacă aveţi vreo întrebare şi vreţi să fie discutată, vă rugăm să o scrieţi aici pentru a o pune în listă. Vă rugăm să scrieţi numele vostru şi e-mailul dacă aveti, in caz că întrebarea nu e clară sau trebuie făcute mici modificări.

  Întrebările pentru adunarea următoare, din 18 Octombrie 2014:

  1. De ce botezul lui Ioan cât şi botezul în moartea lui Isus au ca simbol scufundarea în apă?

  2. Cum înţelegem spusele Domnului nostru din Matei 16:21 "că [El] are să fie omorît, şi că a treia zi are să învieze" şi versetul din Apocalipsa 1:5 "Isus Hristos ... cel întâi născut din morţi", adică de ce expresiile sunt diferite (în Matei se spune "să învieze", iar în Apocalipsa se spune că este "născut").

  3. Cum sa intlegem ideia "ajungerii la maturitate deplina" din mana de seara din 10 Oct luind in considerare urmatoarele aspecte:
  1). Este oare aceeasi de a ajunge la maturitate deplina si a atinge tinta - ?
  2). Este oare aceeasi: un caracter deplin matur si un character cristalizat - ?
  3). Care ar fi dovezile Scripturale pe care probabil se baza fr. Russell din care a expus gindul ca Domnul se asteapta de la Noile Creatii abia concepute sa ajunga la tinta CIT MAI REPEDE si apoi dupa asta lucrul restului vietii ramine doar de stat in picioare, doar de mentinut starea aceasta, doar de a se impotrivi la ispite - ?
  4). Cum putem armoniza gindul din p.(3) cu acela ca noua creatie trebuie sa se dezvolte, sa creasca si sa se desavirseasca toata viata pina la capat, pina la sfirsitul vietii - ?
  5). Autorul zice: "Cele mai aspre ispite vin după ce am atins ţinta" si "La toate acestea (ispite)trebuie să ne împotrivim" si "în calitate de creştin el are de-a face cu o mare propunere care-i va proba complet loialitatea, curajul, zelul, iubirea" - dupa ce atingem maturitatea deplina CIT MAI REPEDE - daca nu ne impotrivim de ajuns sau daca nu demonstram deajuns zel, curaj - putem sa nu fim acceptati dupa ce atingem aceasta maturitate deplina - ?


  Timpul Adunării

  16:00 - România şi Moldova
  15:00 - Germania, Italia si Franţa
  6:00 a.m. - Vancouver (Canada), California
  7:00 a.m. - Calgary (Canada)
  8:00 a.m. - Texas
  9:00 a.m. - Florida

   

  Pentru ca aceste adunări să ne aducă o mai mare binecuvântare au fost sugerate câteva propuneri care au fost acceptate de majoritatea fraţilor.

  1. Comentariile sa fie scurte si cat mai aproape de subiect.

  2. Discutia intrebarilor sa fie prin ridicarea de mâini şi sa vorbim, sa nu discutăm subiectul prin fereastra unde scrim numai cu excepţia în cazul în care dăm referinţe scripturale sau alte resurse biblice, sau în cazul în care condiţiile nu ne permit sa vorbim prin microfon.

  3. Să nu folosim expresii de felul „voi nu sunteţi corecţi”, sau „nu e corect ceea ce a fost spus”, înţelegând că fiecare dintre noi încercăm să aflăm adevărul şi să ne zidim unii pe alţii.

  4. Trebuie sa se tragă o concluzie, care este gandul majorităţii fraţilor referitor la subiect,  dupa raspunsul participanţilor de către moderator.

  5. Regula in adunarea de pe internet sa fie cea spusa in Vol. VI.: Daca cineva are o "marota" (o parere care este diferita de parerea adunarii) sa o poata prezenta doar la o adunare care are ca scop sa fie ascultat acel frate care are acea marota. Acel frate nu trebuie sa tulbure adunarea cu marota sa. Dar cand un frate are permanent idei diferite de a fratilor din adunare ar trebui sa se verifice daca pentru el este folositoare adunarea sau nu.

  6. Nu trebuie sa insitam în părerea noastră pe care o avem la un anumit subiect odată ce am avut ocazia să ne spunem părerea

   


   

  © 2005-2014 Studenţii Bibliei