Resurse Crestine - Studentii Bibliei, Lectii Biblice, Filme Crestine, cantece, poezii, eseuri, predici, schite predici, biblia, acorduri chitara, maxime crestine, midi, download mp3, devotionale, felicitari, muzica crestina, mp3 crestine, predici audio, cantari crestine, predici video, marturii video, partituri orchestra, partituri cor barbatesc, partituri cor mixt, studii biblice, emisiuni radio, negative, conferite, scenete, powerpoint, schite, eseuri, maxime, devotionale, stiri - Resurse creștine
 
Fotodrama Creaţiei
Foto-Drama Creaţiei este disponibilă şi în format audio. Pentru a accesa fişierile audio faceţi click aici

 

MUSTRAREA PROFETULUI

Există un lucru care deosebeşte clar Biblia de orice altă carte - onestitatea ei. Deşi David a fost împărat şi familia sa a urmat la tron mai multe generaţii la rând, totuşi nimic n-a împiedicat să se facă o relatare completă a detaliilor faptelor lui rele în legătură cu Urie şi cu soţia lui. Nedreptatea este atât de complet expusă ca şi cum împăratul ar fi fost un servitor din clasa cea mai de jos.

Profetul Domnului a fost trimis prin poruncă divină direct la împărat. El a făcut o pildă arătând nedreptatea şi a întrebat care ar fi decizia dreaptă. Împăratul David s-a mâniat şi i-a cerut numele făptaşului pentru a fi pedepsit. Profetul a răspuns îndrăzneţ: „Tu eşti acela”. Smerit, împăratul şi-a mărturisit Domnului păcatul. El îşi văzuse deja îngrozitoarea greşeală, dar descrierea a intensificat nedreptatea. A plâns în faţa Domnului şi s-a rugat de iertare în sac şi cenuşă.

În privinţa aceasta David a fost un om după inima lui Dumnezeu. De câte ori a fost surprins într-o greşeală şi într-o capcană prin propriile sale slăbiciuni, el a mărturisit, s-a reformat şi a căutat iertare.

Dumnezeu a acceptat căinţa împăratului David şi l-a restabilit în favoare, dar aceasta nu l-a ferit de pedeapsă pentru cursul său greşit. „Căci Domnul disciplinează pe cine-l iubeşte.” Iov 5:17; Prov. 3:11, 12; Evr. 12:5, 6.

Onestitatea Bibliei este dovedită şi în Vechiul şi în Noul Testament. Ni se spune despre greşelile lui Avraam - „prietenul lui Dumnezeu”. De asemenea despre greşelile apostolilor. Nobilul Sf. Petru a fost atât de biruit de frică încât s-a lepădat de Învăţătorul său de trei ori cu jurăminte. Tot astfel ni se spune despre făţărnicia lui Petru în faţa evreilor şi a păgânilor. Apoi ni se spune că Sf. Pavel, apostolul care a luat locul lui Iuda, fusese înainte nemilosul Saul din Tars, care a autorizat omorârea cu pietre a lui Ştefan şi a adus mari daune Bisericii timpurii. Despre Sf. Petru şi Sf. Ioan citim: „Erau oameni fără carte şi simpli”. Nici o altă carte din lume nu dovedeşte aşa mare onestitate sau nu merită atâta încredere ca Biblia.

 

 

 

      
 






































      

© 2005-2014 Studenţii Bibliei